Snabbstartsguide

Grattis till ditt köp av en familjecykel från Seaside Bike!
Din Seaside Bike levereras färdigmonterad och cykelklar, men för att få ut mest möjligt av din cykel rekommenderar vi att du läser igenom denna guide innan du ger dig ut.

Har du en Seaside Bike modell 2017? Läs då här!

Börja med att sätta batteriet på laddning, antingen genom att ansluta laddningskabeln direkt till batteriet på cykeln eller genom att ta loss batteriet och ladda med laddningskabeln på valfri plats. För att ta loss batteriet används medföljande nyckel för att låsa upp batteriet och därefter dras batteriet sidledes och lyfts därefter ut. En laddning tar ca 4-6 timmar och när lampan skiftat från röd till grön på laddaren är batteriet fulladdat.

Under tiden batteriet laddas rekommenderar vi att bekanta sig med cykeln genom att ta en provtur, pröva bromsar, växlar och att känna känslan att cykla med tre hjul, speciellt om detta är första gången du provar en familjecykel. Tänk på att lådan är gjord för frakt av barn och maxlasten på bänkarna är 25kg på varje plats, d.v.s. inte 50kg i mitten av bänken, och totalt 100kg.

När batteriet är fulladdat och du är klar för en provcykling med el-assistans, tas antingen laddningskabeln ut, eller batteriet sätts tillbaka på plats på samma sätt som det togs ut.

Handkontroll för display

Nu är det dags att provcykla med el-assistans. Du startar displayen genom att trycka på ON/OFF och hålla inne i ca 2 sek. Displayen startar alltid i el-assistansläge 1 och vi rekommenderar att du tar din första provtur i detta läge. Nivån av el-assistans regleras från 0 till 5 med + och – där läge 0 är utan assistans och 5 är max assistans.

Vid avslutad cykeltur stängs displayen av genom att trycka på ON/OFF och hålla in i ca 2 sek.

Lamporna startas automatiskt vid skymning och stängs av i dagsljus, eller manuellt genom att trycka på ljus-knappen på displayen och hålla inne i ca: 2 sek och stängs av på samma sätt.

Vi hoppas att du får mycket nöje med din familjecykel från Seaside Bike.